Over De Dakloze Theologen

Als Dakloze Theologen geloven wij dat kunst, beelden, spelen en experimenteren essentiële manieren zijn om zowel persoonlijk als maatschappelijk een nieuwe blik te krijgen op de wereld. Wij maken ruimte waarin het christelijke verhaal opnieuw ontdekt kan worden.

Wij verloren ons thuis in de kerk en vonden ruimte in de vrije buitenlucht. Dakloos staan we met één been in de kerk en met het andere erbuiten. Juist op die plek vinden wij een nieuwe manier van werken die oude patronen openbreekt en je horizon verbreedt.

 

Wij zijn een onafhankelijk collectief van ondernemende hbo-theologen die werken op het snijvlak van kerk en samenleving. In het zoeken naar ruimte en het zelfstandig ondernemen mistte iets: samenwerking, reflectie en ondersteuning van elkaar, van andere professionals. Dat heeft ons bij elkaar gebracht. Wij willen elkaar blijven opleiden. Wij willen elkaar helpen om bij de kern te blijven van wat we als theoloog willen doen. En wij geloven dat het beste resultaat niet ontstaat wanneer wij allemaal voor onszelf ploeteren, maar juist uit samenwerkingen waarin iedereen doet waar hij of zij goed in is.  

Wil je weten wie we zijn en hoe we dat doen? Klik dan op onderstaande knoppen en ontdek hoe we voor jouw van betekenis kunnen zijn.